/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Thënie të Shën Paisios

Thënie të Shën Paisios

Thënie të Shën Paisios

 

“Virtytet bazë janë :thjeshtësia,përulësia dhe mirësia. Mirësi do të thotë të mendosh njëherë çfarë e shplodh tjetrin dhe jo çfarë na shërben ne më mirë. Dhe Perëndia nuk është i padrejtë.Na plotëson c’ka dhamë ne kur ndihmuam vëllain tonë”.

“Nëse nuk kemi qëndrim burrëror,nuk mund të përparojmë. Burrëri do të thotë të dorëzohesh  me besim të plotë te Perëndia. Ai,i cili ka këtë burrëri,ka dhe dashuri dhe Perëndia nuk e lë asnjëherë”.

“Kur dikush është i inatosur më mirë të mos flasi fare,qoftë edhe  nëse  flet me edukatë,sepse në ato momente ai ngjan me të plagosurin që dhe përkëdhelja i lëndon plagët”.

 

Përkthyer nga A.Marini

 

Thënie të Shën Paisios