/ Jeta Liturgjike / Le të bëjnë kujdes nënat!

Le të bëjnë kujdes nënat!

Le të bëjnë kujdes nënat!

 

 

Shumë nëna nuk e dinë se duhet t’i kungojnë fëmijët.Të vjen keq për nënat e sotme të cilat jo vetëm nuk dinë kur duhet të shkojnë në Kishë,por dhe si ta mbajmë foshnjen e tyre,i cili meket nga të qarat,ka raste dhe nuk e mban kungimin.

Së pari nëna e krishtere ta çoj fëmijën në Kishë që të kungohet ditët që Mesha mbaron më herët,psh. të shtunave.Mund të mos shkoj që herët,por pak para se të mbaroj Liturgjia.Nuk afrohet kur shtyhen dhe bëjnë zhurmë sepse foshnja trembet dhe grindet.Në momentin që afrohet e mban qehtësisht në krahëror nga krahu i djathtë dhe kujdeset që të mos lëviz duart dhe kokën.

Mirë është që nënat mos të neglizhojnë por t’i kungojnë fëmijët ç’do javë,që në moshën foshnjore e të mitur.

 

 

Marrë nga libri :”BUKA E JETËS”

Manastiri i Hershëm i Paraklitit (Ngushëllimtarit)

Oropos-Atikë,Greqi

 

 

Le të bëjnë kujdes nënat!