/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Njeriu mëkatar

Njeriu mëkatar

Njeriu mëkatar

 

Nëse je një pemë  me gjemba,kushdo që do të afrohet,do cpohet.Dhe kujtdo që t’i afrohesh,do e lëndosh me gjembat e tu.
Duhet të ndryshosh.Nuk duhet të jesh më ky “gjëmbac” që vetëm cpon dhe lëndon.Është në dorën tënde të ndryshosh.
Duam apo nuk duam ne,qoftë prej mëkatit,qoftë prej rënies dhe dinakërisë që hyri brenda njeriut,pas gjithë këtyre,që të arrij ta përballoj këtë gjëndje njeriu,palos dhe e fsheh shpirtin e tij.
Shenjtorët nuk janë si ne! E gjithë qënia e tyre është e “tejdukshme”,e kristaltë dhe e ndërgjegjshme përpara Perëndisë.Kështu Shenjti kontrrollon plotësisht veten në cdo veprim të tij.

 

At Simeon Kragiopulos Manastiri “Lindja e Hyjlindëses “

 

Njeriu mëkatar