/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Shën Paisio !

Shën Paisio !

Shën Paisio !

 

Do vinë vite të vështira,do kemi prova të mëdha.Të krishterët do të përndiqen.Por njerëzit nuk e kuptojnë që jemi duke jetuar në shenjat e kohërave.
Duket sikur s’po ndodh asgjë.Prandaj na thotë Shkrimi i shtenjtë se do gënjehen edhe të zgjedhurit.Ata që nuk do kenë vullnet,nuk do ndriçohen dhe do gënjehen në vitet e distancimit.Sepse kush nuk ka Hirin Hyjnor,nuk do ketë qartësi shpirtërore,ashtu si dhe i ligu.

-At,pas sa kohësh do ndodhin këto?
-Perëndia tregon durim për ty dhe për mua,sepse nëse këto ndodhin tani,unë dhe ti do jemi të humbur.
Nuk përmendet në Shkrimin e Shenjtë koha e caktuar.Por na thotë se shenjat e kohërave do na njoftojnë për ardhjen e tyre.Të jemi gjithmon të përgatitur dhe do i shohim kur të afrohet koha.Atëherë do jemi më të sigurt.
“Koha do ta zbuloj dhe përvoja e atyre që rrinë në gadishmëri”, thotë Shën Andrea i Qesarisë.

 

Shën Paisio i Malit të Shenjtë
Përkthyer nga A.Marini

 

Shën Paisio !