/ Familja Ortodokse / Përse këshillohet pjekuria për martesë! (vazhdim)

Përse këshillohet pjekuria për martesë! (vazhdim)

Përse këshillohet pjekuria për martesë!    (vazhdim)

 

Nëse një i ri,25 ose 30 vjeç,që vendos të martohet,ndikohet në zgjedhjen e vajzës,por dhe në marrjen e vendimit për martesë nga nevoja sepse do një grua për t’i zëvendësuar nënën,atëherë nuk është gati për martesë.Nëse ndikohet nga këto nevoja,sigurisht as me dëshirë,as me ndjenja dhe as me mëndje nuk është i pjekur.Në radhë të parë do duhet të çlirohet nga lidhja që ka me nënën,ta zgjidhë këtë temë.Do duhet të arrij në pjekurinë e duhur lidhur me këtë temë,(duke qënë i pjekur dhe i matur sigurisht edhe në aspektet e tjera ,megjithëse këto janë të lidhura me njëra tjetrën),e më pas të martohet.
Ndryshe,edhe për atë edhe për vajzën që ka zgjedhur,nëse dhe ajo u martua me të njëjtat kritere, martesa do të jetë torturë. Sado që këto duken rastësi,nuk janë aspak të tilla.Askush, asnjëherë nuk zgjedh rastësisht.Që të vendosi vajza të zgjedhi këtë djalë i cili ka si qëllim të plotësoj nevojën e tij ,diçka të përafërt do këtë edhe ajo.
Që nga ky moment kuptohet se si do jetë ecuria e këtij çifti,si do shkoj kjo familje e re.

 

At Simeon Krajiopulos
Fragment nga libri “Adoleshenca,martesa,beqaria”
Vëllimi B,faqa 47.
Përkthyer nga A. Marini

 

Përse këshillohet pjekuria për martesë! (vazhdim)