/ Predikime-Katekizma- Artikuj / Perëndia jep gjithmon atë që na nevojitet!

Perëndia jep gjithmon atë që na nevojitet!

Perëndia jep gjithmon atë që na nevojitet!

 

 

Kërkoi dikush nga Perëndia një lule dhe një flutur.Në vend të tyre,Perëndia i dha një kaktus dhe një vemje.Kjo gjë e mërziti shumë këkuesin megjithatë mendoi:-“Perëndia duhet të merret me gjithë njerëzit”……. dhe vendosi të mos kërkoj shpjegime.

Pas pak kohe vuri re dhuratat e Perëndisë të cilat i kishte harruar.Si për cudi nga kaktusi me gjemba që kishte marrë kish celur një lule e bukur dhe vemja e shëmtuar ishte shndërruar në një flutur të bukur.Perëndia vepron gjithmon saktë!

Mënyra me të cilën vepron është gjithmon më e mira,akoma edhe kur ne na duket e gabuar.Nëse nuk merr atë që kërkove,trego besim tek Perëndia.Të jesh i sigurt se Ai na jep gjithmon atë që na nevojitet në momentin e duhur.Ajo që ne duam,nuk është gjithmon ajo që kemi nevoj! Gjembi i sotshëm është lulja e nesërme!Perëndia jep gjithmon atë që na nevojitet.

 

Përkthyer nga A. Marini

 

Perëndia jep gjithmon atë që na nevojitet!