/ Problematika Moderne / Etërit e Kishës për cigaren !

Etërit e Kishës për cigaren !

Etërit e Kishës për cigaren !

 

Njeriu ka shtrembëruar kënaqësitë e ndjenjave.Për nuhatjen dhe shijen zbuloi një tym të ndotur dhe të hidhur të cilin e thith vazhdimisht brënda krahërorit.Në këtë mënyrë ndot ajrin brënda dhe jashtë ambientit ku jeton dhe vazhdon e thith këtë tym,i cili i bën dëm jo vetëm për shëndetin por i dëmton dhe ndjesitë.
At Ilarion Argatu :
-At pse pirja e duhanit është mëkat,kur kjo gjë nuk përmendet në Shkrimin e Shenjtë ?
-Mëkati i duhanit është njësoj me atë të vetëvrasjes. Vret veten  sepse helmon trupin me tymin e duhanit ,qelizat dobësohen dhe vdes para kohe.Kur sëmuresh me kancer në mushkri për shkak të duhanit,ti vetë e provokon sëmundjen dhe shpejton vdekjen.
 
 
Përkthyer nga M. Vasili
 
 

Etërit e Kishës për cigaren !