/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Shën Joan Gojarti!

Shën Joan Gojarti!

Shën Joan Gojarti!

 

“Qielli është më i lartë se shirërat,dhe se dimri dhe nuk mposhtet nga askush.
Ashtu edhe ne do ngelemi të pa mposhtur,nëse e dëshirojmë.
Qielli duket se “vuan” dhe ndryshon,por në të vërtetë nuk vuan.
Të mos vuajmë as ne,akoma dhe nëse tregojmë se vuajmë.
Ashtu si gjatë dimrit shumë njerëz nuk njohin bukurinë e qiellit prej reve,por mendojnë se ai ndryshon,ndërsa ata që i studjojnë më në brendësi gjërat e dinë që nuk ka pësuar asgjë, ashtu dhe për ne,gjatë kohës së trishtimeve,shumë mendojnë se bashkë me mërzitjet,kemi ndryshuar edhe ne sjellje dhe se trishtimi na ka prekur zemrën.Por ata që na studjojnë me besim te Perëndia, e kanë të qartë se nuk na preku dhe nuk na ndikoi.”

 

Përkthyer nga A.Marini
 

Shën Joan Gojarti!