/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Thënie nga Shën Isaaku i Siros

Thënie nga Shën Isaaku i Siros

Thënie nga Shën Isaaku i Siros

 

Pakujdesia ,padrejtësia dhe dëshpërimi sjellin mërzitje në shpirt.Gëzimi i zemrës e detyron gjuhën të heshtë dhe si rrjedhojë vjen kënaqësia shpirtërore,qetësia dhe paqa. Kjo paqe  dhe kjo kënaqësi janë ardhja e Mbretërisë së Perëndisë brënda nesh.Kjo kënaqësi dhe kjo paqe kur hyjne në zemrën tonë i japin shpirtit shëndet dhe e nxjerrin nga errësira e tradhëtisë!…..

Etja dhe leximi i fjalëve të Perëndisë, agripnia dhe lutjet e shumta,(vecanërisht lutjet e shumta),shfaqin thesarin e Hirit të Perëndisë sipas vlerave të secilit prej nesh.

 

Përkthyer nga N. Ikonomi

Thënie nga Shën Isaaku i Siros