/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Zhgënjimi i shenjtë !

Zhgënjimi i shenjtë !

 

Zhgënjimi i shenjtë !

 

Dje u preka shumë kur fola me një vajzë të re dhe më tha :
-At,ç’do vit që kalon,numëroj më pak shok.
-Hyre në ushtrinë e Perëndisë,iu përgjigja.
-Kush është kjo ushtri?
-Zhgënjimi i shenjtë!
Të braktis gjithshka,dashuritë,ëndrat,shokët,gëzimet,lekët,shëndeti,shpresat,gjithë siguritë njerëzore,vetë jeta,e kaluara dhe e ardhmja jote…..
-Dhe pastaj ?
-Pastaj të pret dashuria e ëmbël e Krishtit.
Nëse nuk zhgënjehesh nga njerëzit,nuk mund të kuptosh ëmbëlsinë e Tij.
Je në rrugën e duhur!

 

At Dionis Tabaki
Përkthyer nga N.Ikonomi

 

Zhgënjimi i shenjtë !