/ Jeta Shpirtërore / Dhuratat e Perëndisë

Dhuratat e Perëndisë

Dhuratat e Perëndisë

 

Perëndia na i dha të gjitha nga dy.
Dy sy, dy duar,dy këmbë në rast kur njëra prej këtyre të pësoj diçka të na shërbej tjetra.
Por shpirt na dha vetëm një! Nëse e humbasim atë me çfarë do e mbajmë veten?
Vepër e jona nuk është asgjë tjetër përveç se si do e pasurojmë shpirtin tonë.

Shën Joan Gojarti

Mbylli veshët ndaj armiqve.
Qëndro besnik ndaj Kishës ku u pagëzove.
Më mirë prefero vdekjen sesa të humbësh besimin tënd.
Gjithmon do thuash: Ortodoks linda -Ortodoks do vdes. E kam hedhur spirancën këtu dhe asnjë dallgë nuk do më tërheq dot nga limani i Ortodoksisë.

Episkop Avgustin Kantioti
Përkthyer nga A. Marini

 

Dhuratat e Perëndisë