/ Predikime-Katekizma- Artikuj / Ҫfarё mёsimesh jete mё jep pandemia=Covid 19!

Ҫfarё mёsimesh jete mё jep pandemia=Covid 19!

Ҫfarё mёsimesh jete mё jep pandemia=Covid 19!

 

 

1. Besimi-Pasiguria ёshtё e vetmja e sigurtё. Jeta gjithmonё di tё surprizojё me kёnaqёsitё dhe pakёnaqёsitё. Por ekziston ai qё e mundi botёn.

2. Dashamirёsia-jam i varur nga tё tjerёt. Nёse nuk marr pёrgjegjёsinё qё ta dua jetёn, vёshtirё tё jetosh ti.

3. Gёzimi-Negativiteti mos ta pranosh se jemi tё vdekshёm mund tё tё shkaktoj ankth ekzistencial. Ekziston ai qё e mundi vdekjen.

4. Durimi-Njё ndёr gjёrat qё nuk e kontrolloj ёshtё vdekja, por jeta ime mund tё analizohet prej meje nё kohё.

5. Vetёpёrmbajtja-Vёshtirёsia pёr vetkontroll, mё jep tё kuptoj se nevojitet tё punoj shumё tepёr me veten.

6. Paqja-Shkenca ёshtё shёrbyese e njerёzimit, por edhe feja gjithashtu.

7. Mirёsia-E mira dhe mbrojtja e tjetrit ёshtё edhe e mira ime.

8. Zemёrbutёsia=Tё ruash ndjesinё pёr shpёtimin e njeriut, por edhe tё veprosh pёr ta shpёtuar.

9. Korrektesa-Indiferenca ime mund tё shkaktojё fatkeqёsi tek njё tjetёr.

10. Dashuria-Kemi njё porosi: Doni njёri-tjetrin, sepse dashuria e pёrsosur largon frikёn!

 

 

Dhimiter Qosja

 

Ҫfarё mёsimesh jete mё jep pandemia=Covid 19!