/ Predikime-Katekizma- Artikuj / Apostulli i të djelës

Apostulli i të djelës

Apostulli i të djelës

 

 

4 Kur të shfaqet Krishti, jeta jonë, atëherë edhe ju bashkë me të do të shfaqeni në lavdi.
5 Bëni pra të vdesin gjymtyrët tuaja që janë mbi dhe, kurvërinë, papastërtinë, dëshirimin, dëshirën e keqe dhe lakmimin, që është idhujtari,
6 për të cilat vjen zemërata e Perëndisë përmbi bijtë e pabindjes.
7 Në këto edhe ju ecët dikur, kur rronit në to.
8 Po tani hidhini tej edhe ju të gjitha këto, zemëratën, mërinë, ligësinë, blasfeminë, fjalët e ndyra prej gojës suaj.
9 Mos gënjeni njëri-tjetrit, pasi zhveshët njeriun e vjetër bashkë me punët e tij,
10 edhe veshët të riun që përtërihet në njohje sipas shembëllesës së atij që e ka krijuar;
11 ku s’ka Grek e Jude, rrethprerje e parrethprerje, barbar, Skit, shërbëtor, të lirë, por të gjitha e mbi të gjitha është Krishti.
12 Vishni pra, si shenjtë të zgjedhur e të dashur të Perëndisë, përdëllim të dhembshur, mirësi, përulësi, butësi, zemërgjerësi,

Marrë nga Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë