/ Predikime-Katekizma- Artikuj / Besimi

Besimi

Besimi

 

Virtytet 2

  Themeli i çdo virtyti dhe jete të krishterë është besimi. Besimi është zotërimi natyral i të gjithë njerëzve që janë të mençur dhe të virtytshëm. Sepse; nëse një njeri nuk ka besim në aftësinë e njeriut për të njohur, për të bërë mirë dhe për të gjetur kuptimin e jetës; nëse ai nuk beson se kjo është e mundur, përfituese dhe e vlefshme për përpjekjet e njeriut, atëherë asgjë e mençur ose e virtytshme nuk mund të arrihet. Karakteristika më e dallueshme e të gjithë profetëve të shkatërrimit, apostujve të dëshpërimit dhe predikuesve të absurditeteve është mungesa e besimit në aftësitë e njeriut për mirësi dhe të vërtetë dhe mungesa e besimit në kuptimin dhe vleftën e jetës. Është, gjithashtu, një mungesë besimi në Perëndinë. Besimi në Perëndinë është virtyti themelor i të gjithë shenjtorëve (Kr. Hebrejtë 11). Prototipi i besimtarit në Perëndinë është Abrahami, ati i Izraelit.

 

Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqipërisë

http://orthodoxalbania.org/

 

Besimi