/ Predikime-Katekizma- Artikuj / Kam takim me Perëndinë!

Kam takim me Perëndinë!

Kam takim me Perëndinë!

 

Një murg lutej vazhdimisht duke kërkuar të takohej me Perëndinë.Më në fund arriti të “mbyllë” një takim me Të.”Nesër në mal”i tha një ëngjëll.Të nesërmen murgu u ngrit shumë herët dhe hodhi sytë në mal.Ishte komplet i pastër nga retë.U nis i gëzuar drejt majës së malit.Një moment takoi dikë që kishte rënë nëpër shkurre me gjemba dhe i kërkoi ndihmë.”Më vjen keq,nxitohem se kam takim me  Perëndinë”,iu përgjigj murgu dhe vazhdoi rrugën.Pak më lart takoi një grua që qante pranë fëmijës së sëmurë.”Më ndihmo të lutem”,i thotë gruaja.-Më vjen keq,nuk kam kohë,Perëndia më pret në maj të malit”.Kështu iu përgjigj murgu dhe vazhdoi më me nxitim për të mos u vonuar.Në pjesën ku ngjitja për në mal bëhej më e vështirë,takoi një plak.Plaku i dha shtëmën dhe i kërkoi ta mbushte me ujë te burimi që ishte pak më poshtë.

“Bëj durim o njeri i mirë,kam takim me Perëndinë dhe nuk dua të vonohem!”,i thotë murgu.Kur murgu arriti në maj të malit,te dera e kasolles ku do takohej me Perëndinë, gjeti një letër që shkruante:”Të më falësh që nuk ndodhem këtu por shkova  të ndihmoj ata që nuk ndihmove ti gjatë rrugës”.

 

Përkthyer nga A.Marini
 
 

Kam takim me Perëndinë!