/ Predikime-Katekizma- Artikuj / Kandili i ndezur!

Kandili i ndezur!

Kandili i ndezur!

 

Gjatë kohës që kandilët janë të ndezur,thërrasin :”mëshiro,mëshiro,mëshiro o Zot”, për atë që e ndezi kandilin për Perëndinë.
Këtë gjë e di mirë i ligu dhe të vë në kokë mendime që ka rrezik të merrni flakë nga kandili.

Te kandili vëmë gjirhmon vajin më të mirë.
Por unë me përulësi do thoja: le të vëmë c’farë mundet secili,(por gjithmon nga vaji që përdorim dhe ne vetë), mjafton të hedhi vajin më të mirë që ka në zemër që të ketë qoftë një kandil të ndezur ndërmjetues mëshire për qiellin.

 

Gjerond Efremi ,Skiti i Shën Andreas
Përkthyer nga A.Marini

 

Kandili i ndezur!