/ Problematika Moderne / Aborti

Aborti

Aborti

 

Aborti do të thotë  ti japësh  fund me mënyrë  vrasëse-ekzekutuese  shtatzanisë duke marrë jetën e foshnjes përpara se të plotësohet krijimi i tij.Shkrimet na mësojnë :”Po,Ti ke formuar të përbrëndshmet e mia,Ti më ke endur në barkun e nënës sime”(Psalmi 139:13).Kur abortohet një qenie njerëzore,vritet-ekzekutohet  kjo qenie njerëzore.Për të krishterin,të gjithë fëmijët,të lindur apo të palindur,janë të çmuar për  Perëndinë.Janë një dhuratë prej Tij,prej së larti .Edhe në rastin e rrallë kur duhet të bëhet një zgjedhje midis jetës së fëmijës dhe nënës,marrja e këtij vendimi duhet të bazohet në llogjikën se jetët e dy personave janë në rrezik.   

 

  A.Marini    

 

Aborti