/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Besimi te Zoti Jesu Krisht

Besimi te Zoti Jesu Krisht

Besimi te Zoti Jesu Krisht

 

Njeriu krenar nuk kërkon vullnetin e Perëndisë por preferon ta drejtoj vetë jetën e tij.
Dhe nuk e kupton që pa Perëndinë,llogjika e njeriut nuk është e mjaftueshme për ta drejtuar.
Edhe unë kur jetoja në botë,para se të njihja Zotin dhe Shpirtin e Shenjtë,bazohesha te llogjika ime.
Por kur njojta me anën e Shpirtit të Shenjtë Zotin tonë Jesu Krisht, Birin e Perëndisë,atëherë shpirti im ju dorrëzua Perëndisë dhe pranoj ç’do trishtim që më ndodh dhe them: “Zoti më shikon…. Kujt t’i trëmbem?”
Më parë nuk jetoja kështu!

 

Oshënar Siluanoi i Malit të Shenjtë
Përkthyer nga M.Vasili

 

Besimi te Zoti Jesu Krisht