/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Dy krahët!

Dy krahët!

Dy krahët!

 

 

Dy janë krahët që munden të lartësojnë njeriun përmbi tokë,pastërti dhe thjeshtësia e zemrës.Duhet te jesh i thjeshtë në vepra dhe i pastër në mendime dhe ne ndjenja.

Me pastërtinë e zemrës do kërkosh Perëndinë,me thjeshtësinë do e gjesh dhe do ngazëllohesh.Sepse zemra e pastër kalon lehtë nga portat e qiellit.

Gjerond Amfiloheo Makris.

***

Edhe kur të bëjnë padrejtësi,mos kundërshto,as mos u nevrikos,por duro dhe hesht duke pritur që t’i informoj Perëndia të tjerët për ty.Sepse kjo është në favorin tënd,dhe jo të bëhesh ti avokat mbrojtës i vetes.

Shën Porfirio Kavsokaliviti

 

Përkthyer nga A.Marini

 

Dy krahët!