/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Mësime Shpirtërore

Mësime Shpirtërore

Mësime Shpirtërore

 

Në çdo lutje duhet të kesh një pikë loti. Dhe, kur të ndjesh ngazëllim , mos e thuaj askund, sepse është dhuratë nga Zoti, që të mos e humbasësh!

Përshëndete Hirin ! Kur ndiheni të ngazëlluar , Hiri i Zotit ju viziton! Përqafoje atë, domethënë atë moment, përjeto vizitën e dashurisë së Zotit dhe falënderoje me përulësi Zotin për këtë dhuratë dhe lutju që të mos të lërë kurrë!

Që të rrjedh loti, duhet ta kaloni ditën me përpjekje shpirtërore dhe zemra dhe mendja të jenë të kthjellëta, pa meditime të jashtme.

 

Gjerond Ieronimos nga Egina.
Përkthyer nga A.Marini

 

Mësime Shpirtërore