/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Inferioriteti

Inferioriteti

Inferioriteti

 

Që të kapërcej dikush “rrjetën” e inferioritetit duhet  të këtë besim tek vetja.Ta nxjerri në sipërfaqe talentin që,ka nga atje ku e ka  “varrosur” dhe të thotë :”Kam vetëm këtë talent.Nuk kam as pesë e as dy si të tjerët.Këtë më dha Perëndia.Do e nxjerr nga atje ku e kam  zhytur  dhe do shikoj si mund ta përdor. Cfarë do mund të bëj me këtë një talent që kam”.
Të mos varemi nga madhështitë, nga bollëku dhe nga e përsosura,por nga ajo pak që mundemi.
Ne të krishterët e sotshëm,jo vetëm nuk gëzohemi kur na përbuzin,kur na bëjnë padrejtësi, por përpiqemi me cdo mënyrë të na llogarisin të gjithë,të kemi një post të ngritur,të kemi të ardhura dhe komoditete.Të  jemi në qendër të vëmendjes  dhe të kalojmë sa më këndshëm.
Si do t’ia dalim mbanë kështu?

 

At Simeon Kragiopulos Manastiri “Lindja e Hyjlindëses “

 

Inferioriteti