/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Melodia e ëmbël

Melodia e ëmbël

Melodia e ëmbël

 

Tregoog që quhet “Sirena”,që kur dikush e dëgjon zërin e tij melodioz ,aq shumë robërohet saqë e ndjek në shkretëtirë dhe haron gjithë nevojat e tij për jetesë derisa arrin në vdekje.

Diçka e tillë ndodh dhe me shpirtin. Kur brenda tij bie ëmbëlsia qiellore,atëherë nga melodia e ëmbël e fjalëve të Perëndisë që i ndjejmë me mendje,e gjithë krijesa jonë ndjek rrugën e kësaj melodie,duke harruar nevojat trupore të kësaj jete,duke humbur dhe oreksin për ushqim për tu larguar nga kjo jetë duke u lartësuar drejt Perëndisëjojnë për një z.

 

Shën Isaak Siriani
Përkthyer nga A.Marini

 

Melodia e ëmbël