/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Mësime shpirtërore

Mësime shpirtërore

Mësime shpirtërore

 

Më kujtohet At Porfiri që thoshte :”kur e kritikon dikë që ka faj,si do reagoj? Ç’farë do bëj? Jo vetëm që nuk do të dëgjoj,por do përpiqet të mbrohet dhe të të bind për të kundërtën.Dhe do bëhet më i mbyllur.

Por kur nuk e kritikon dhe nuk e kontrollon,shpirti i tij zbutet,bëhesh shok me të dhe fillon ai vetë e të thotë ato që do i thoje ti.Kur nuk e gjykon,shpirti zbutet.

Prandaj le të mos i gjykojmë e të mos i kontrollojmë të tjerët.

Le t’ia themi Perëndisë atë që do donim t’ua tregonim dikujt.

 

Arqimandrit A.Kusteni

Marrë nga libri :”Këshillat e Shën Porfirit”

Përkthyer nga M.Vasili

 

Mësime shpirtërore