/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Shën Paisio -Drejtësia Hyjnore !

Shën Paisio -Drejtësia Hyjnore !

Shën Paisio -Drejtësia Hyjnore !

 

“At,ç’farë është drejtësia hyjnore?
-Drejtësia Hyjnore është të bësh atë që e shplodh tjetrin.
Nëse ke për të ndarë diçka me dikë tjetër,t’i japësh jo vetëm gjysmën,(Kjo është drejtësia njerëzore) por aq sa ai dëshiron.Ta pyesësh sa do.
Të japësh të mirat e të mbash të kalburat.Të japësh më shumë e të mbash më pak”.

Lutja më e mirë-At Efrem Katunakioti

Lutja më e mirë është ajo që pëshpërit me zemër atë moment.Nuk është vetëm programi :dua të lexoj përpara se të kungohem dhe lexojmë pa kuptuar as vetë se ç’farë themi.Ti vetë të gjesh lutje,sepse kupton se ç’farë i thua Perëndisë.Kjo lutje ka forcë të madhe!

 

Përkthyer nga A. Marini

 

Shën Paisio -Drejtësia Hyjnore !