/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / Shën Serafimi i Sarovit

Shën Serafimi i Sarovit

Shën Serafimi  i Sarovit

 

“Fito paqen shpirtërore dhe mijëra njerëz do gjejnë shpëtim pranë teje.”

“Nëse je i krishterë i mirë,mijëra njerëz do shpëtojnë duke të marrë si shëmbull.”

“Të mos ndjekim rrugën e zhgënjimit.Vazhdo duke “përplasur” me gëzim këmbët në tokë.Krishti i mposhti të gjtha.Ngjalli Adamin.I dha përsëri shpëtim Evës.Shkeli vdekjen me vdekje.”

“Nëse beson me të vërtetë cdo gjë është e mundur duke besuar.”

“Jeta jonë mund të krahësohet me një lambadhë e përbërë nga dyll dhe fitil,që digjet kur nga flaka pasi e ndezim.Dylli është besimi ynë.Fitili është shpresa jonë dhe flaka është dashuria që lidh besimin me shpresën.Një lambadhë prej materiali jo të mirë edhe kur e ndez por edhe kur fiket mban erë të keqe.E tillë është edhe jeta e një mëkatari.”

“Mbi të gjitha rëndësi ka të  vendosësh dicka.Vendimi është fillimi.”

 

Përkthyer nga N. Ikonomi

 

Shën Serafimi  i Sarovit