/ Jeta Shpirtërore- Lutja / Himni Akathist

Himni Akathist

Himni Akathist


 Himni AkathistËngjëlli kryetar u dërgua nga qielli ti thotë Hyjlindëses:Gëzohu!Gëzohu Ti me anën e së cilës do të shkëlqejë gazi;Gëzohu Ti me anën e së cilës do të humbasë mallkimi.Gëzohu e rithirrje e Adamit të rënë;Gëzohu o shpërblim i lotëve të Evës.Gëzohu o lartësi ku mendjet njerëzore nuk arrijnë të ngjiten dot;Gëzohu o thellësi ku dhe sytë ëngjëllor e kanë të vështirë të shikojnë.Gëzohu se Ti je froni i Mbretit;Gëzohu se Ti mban atë që i mban të gjitha.Gëzohu o yll që tregon diellin;Gëzohu o bark që trupëzon hyjninë.Gëzohu Ti me anën e së cilës përtërihet krijesa;Gëzohu Ti m anën e së cilës foshnjëzohet Krijuesi.Gëzohu o Nuse e panusëruar!

 

Fragment nga stanca e parë e Himnit Akathist
 

Himni Akathist