/ Jeta Shpirtërore / Didaktikë

Didaktikë

Didaktikë

 

“Nëse nuk i rrallon miqësitë, nëse miqtë nuk të braktisin, nëse të tjerët nuk do të të tallin,atëherë dije se nuk ke bërë asnjë hap në krishterim.
Sepse Krishti ka lindur në zemrën e atij njeriu, ku të gjithë perënditë e tjera kanë vdekur në të (Perëndia i mishit, perëndia i modës, perëndia, i egoizmit).
Zoti ka dinjitet dhe ju lejon të jetoni të lirë kur mendoni se prania e Tij në ju është mbytëse. Vetëm nëse i kërkon të vijë, me gjithë zemër, duke hedhur së pari mbeturinat brenda teje, Ai do të hyjë në zemrën tënde.”

 

At Dhimitër Panagopulos
Përkthyer nga N.Ikonomi

 

Didaktikë