/ Jeta Shpirtërore- Lutja / Didaktikë

Didaktikë

Didaktikë

 

Erdhi një ditë nje i ri dhe më tha se nuk beson se ka jetë të përjetshme…
Pas pak kohe i vdiq papritur shoku më i ngushtë, një djalë shumë i ri… Nga dhimbja që ndjeu, erdhi dhe më takoi përsëri. Folëm gjatë dhe në fund i kërkova që t’i bënte mikut të tij lutje me kombiskin çdo ditë edhe pse nuk besonte.
Kështu veproi!
Por pas një kohe, ai ndaloi së bëri lutje.
Atëherë iu shfaq shoku i tij i fjetur dhe i tha:
“Pse nuk bën më lutje për mua ?
Çdo ditë,gjatë gjithë jetës tënde të lutesh për mua me komboskin , sepse çdo ditë unë e marr dhuratën tënde!”!!!

 

Gerontisa Makrina nga Portaria Volos

 

Didaktikë