/ Jeta Shpirtërore / Jeta Shpirtërore

Jeta Shpirtërore

Jeta Shpirtërore

 

Më pyeti dikush që nuk bënte jetë shpirtërore:”Ne që bëjmë jetë bashkëshortore dhe që jemi të rrethuar nga kaq detyrime sociale,si mund të bëjmë jetë murgjërore?
Dhe iu përgjigja:
” Kaq mirë mund ta bëni!
Mos tallni asnjë,mos vidhni asnjë,mos gënjeni,mos përbuzni asnjë dhe mos urreni asnjë. Mos rrini pa shkuar në kishë,tregohuni të dhimbshur me të vobektët dhe mos skandalizoni asnjë.
Tek gjë e huaj dhe tek grua e huaj mos u afroni.Mjaftohuni me bashkëshorten tuaj (Llk.3:14).
Nëse jetoni kështu,të lumur jeni për Mbretërinë e Qiejve”.

Shën Joan Sinaiti
Përkthyer nga M.Vasili

 

Jeta Shpirtërore