/ Jeta Shpirtërore / Kreshma e vërtetë

Kreshma e vërtetë

 

Virtyti i kreshmimit nuk mjaftohet vetëm me “dietën”.Kreshma e vërtetë nuk është vetëm shmngia e disa ushqimeve,por pastrimi nga pasionet dhe nga mëkatet.Mos i bë padrejtësi askujt.Ta falësh të afërmin tënd për mërzitjen që të shkaktoi,për të keqen që të bëri,për borxhin që të ka.Sepse megjithëse nuk ha mish,
ha tët vëlla.Megjithëse përmbahesh në pije,nuk përmbahesh duke folur keq.Megjithëse kreshmon deri në darkë,harxhon ditën nëpër gjykatë. Shkrimi i SHenjtë thotë:”Mjerë ata që dehen pa verë”.(Isaia 28:1)E tillë dehje është zemërimi,i cili e bën shpirtin të mëkatoj.Gjithashtu është dhe frika që paralozon intelektin.Çdo pasion që trrullos mëndjen ,është një dehje.I inatosuri dehet me pasionin e tij.Nuk mendon se cilin ka përpara.Rrëmbehet me çdo gjë,kapet me të gjithë sikur lufton natën.Nuk kontrrollon se çthotë,shan,qëllon,kërcënon,betohet,bërtet.
Nëse dëshiron të kreshmosh siç duhet,duhet ti shmangësh këto pasione.

 

Përkthyer nga A.Marini

 

Kreshma e vërtetë