/ Jeta Shpirtërore / Nëna

Nëna

Nëna

 

Një doktor,i cili ishte dhe një predikues i denjë i Ungjillit,kishte katër fëmijë. Që të katër fëmijët e tij ishin besimtarë dhe të përkushtuar në detyrat e Kishës.Nje ditë i vizitoi në shtëpi një mik i familjes.Ndër të tjera i pyet fëmijët :-cili prej jush është predikuesi më i aftë? Dhe morri këtë përgjigje :- nëna është predikuesi më i aftë nga të gjithë ne.
-Vërtet,a ka predikues më të aftë se nëna ? Ajo rrit dhe edukon fëmijën.Ajo i mëson lutjet e para ,ajo i bashkon tre gishtat për të bërë shenjën e Kryqit.Nëna pikturon në shpirtin e fëmijës  ikonën e parë të Krishtit.Asaj i përket gjithmon vendi i parë.

 

Përkthyer  nga A. Marini

 

Nëna