/ Jeta Shpirtërore / Shën Paisio-Kur vepron Hiri Hyjnor!

Shën Paisio-Kur vepron Hiri Hyjnor!

Shën Paisio-Kur vepron Hiri Hyjnor!

 

Kur vjen Hiri Hyjnor zemra mbushet me gëzim. Njëherë isha duke u lutur 14 orë pa ndalim dhe në vend që të ndiej lodhje,ndihesha shumë i shplodhur dhe shumë i gëzuar!
Për një moment mendova të vë rripin që të më mbaj mesin se në këtë moshë që jam…
Sa mbarova mendimin,rashë përdhe nga lodhja dhe ngela ashtu, pa lëvizur për një çerek ore.Sikur donte të më thosh Perëndia:”Hiri im të mbajti,jo rripi i mesit”.
Një mendim kaq i thjeshtë dhe Hiri u largua.Sa delikate është jeta shpirtërore dhe sa kujdes duhet!”

Një herë tjetër tregon këtë histori:
“Isha në agripni dhe ndjeja shumë ftohtë.Mendoja,pasi të kungoj,kur të mbaroj liturgjia,do shkoj në qeli dhe do mblidhem me tre-katër batanije që të ngrohem.Sa morra kungatën,një nxehtësi filloi të më mbuloj gjithë trupin.Si ngrohet ngadalë ngadalë soba elektrike,kështu ndjeja Hirin Hyjnor të më përshkoj gjithë trupin.”

 

Përkthyer nga A. Marini

 

Shën Paisio-Kur vepron Hiri Hyjnor!