/ Jeta Shpirtërore / Të gjitha na mësojnë

Të gjitha na mësojnë

Të gjitha na mësojnë

 

Një luftëtar pasi  humbi  në betejë, qëndronte ulur mbi një shkëmb dhe mendonte dështimin e tij. I mbytur nga zhgënjimi dhe  nga dëshpërimi,vuri re një milingonë që mundohej duke mbajtur  një kokërr gruri.Kokrra e grurit ishte më e madhe se trupi i milingonës.Në malore rrëshqiste poshtë por megjithatë milingona vazhdonte përpjekjet,ngjitej  përsëri deri sa arriti në fole.Bravo! :i thirri luftëtari.Këtë do bëj edhe unë.La mënjanë mërzitjen dhe zhgënjimin,u armatos me guxim dhe optimizëm, u hodh në betejë dhe doli fitimtar.
Në të vërtetë! Nga shumë gjëra mund të mësoj njeriu.Një milingonë e vogël i foli luftëtarit me punën e saj dhe ai  doli fitimtar.
Një lule mund të na flasë për Perëndinë.Një bletë mund të na flasë për punën dhe jetën sistematike.Të gjitha ndihmojnë.Gjithshka rreth nesh na mëson.Mjafton të duam dhe të tregohemi të gatshëm  të ndihmojmë veten.

 

Përkthyer nga A. Marini

 

Të gjitha na mësojnë