/ Jeta Shpirtërore / Tregime dhe histori nga jeta tjeter

Tregime dhe histori nga jeta tjeter

Tregime dhe histori nga jeta tjeter

 

Kini  kujdes  vëllezër  të  kujtoni orën  e  vdekjes  tuaj          

Ngjarjen  që  do  t’ju  tregoj, e  gjeta  të  shkruar  në  një  libër  të  shkruar  me  dorë   në  një  nga  Manastirët  e  Malit  të  Shenjtë  dhe  ja  tregon  autorit, infermjeri  i  atëhershëm  i  Manastirit, Kirilli. 

«Në  vitin  1918 kisha  në  spital  vëllanë, At  Isiqion, origjina  e  të  cilit  ishte  nga  Epiri, dhe  vdiq  në  moshë  58  vjeç.  Kur  u  afrua  ora  e  vdekjes  së  tij,   mjaft  vëllezër  i  qëndruan  pranë    dhe  e  ngushëllonin, ai  rënkoi  thellë  dhe  tha  këto  fjalë  që  dilnin  nga  thellësia  zemrës  së  tij:  

«Kini  kujdes,  vëllezër, gjithmonë  kudo  që  të  jeni  të  kujtoni  orën  e  vdekjes, sepse  po  ta  kujtoni  do  t’ju  shkaktojë  frikë  dhe  nëqoftëse  si  njerëz  mëkatuat  keni  kohë  për  t’u  rrëfyer   edhe  t’ju  falën  mëkatet.  Unë  i  mjeri, nuk  e  kujtoja  vdekjen  edhe  shumë  mëkate  kam  bërë  dhe  nuk  jam  penduar   siç  duhej  të  bëja   që  të  më  faleshin.  Ja, pra  tani  ju  dorëzova  dragoit, dhe  pak  e  nga  pak  më  përpin;   tani  ka  aritur  deri  në  mesin  tim…»  Dhe  duke  thënë  këto  me  të  qara  dhe  i  dëshpëruar, dorëzoi  shpirtin  e  tij  tek  i ligu.

 

Botuar nga “Kosherja Ortodokse”

 

Tregime dhe histori nga jeta tjeter