/ Predikime-Katekizma- Artikuj / Pse disa njerëz largohen shpejt nga kjo jetë?

Pse disa njerëz largohen shpejt nga kjo jetë?

Pse disa njerëz largohen shpejt nga kjo jetë?

 

-“Në një fshat jetonte një grua besimtare e cila hubi djalin e saj të vetëm dhe iu ankua Perëndisë:”Unë për dashurinë tënde durova shumë vështirësi,vuajte,varfëri dhe fyerje.Në këtë vend asnjë veç meje nuk është besimtar.Por Ti më more fëmijën.Përse?”

 Atë natë pa një ëndërr:Ëngjëjt e çuan përpara Zotit dhe i shprehën edhe ankesat e saj..Atëherë u dëgjua zëri i Zotit që e pyeti gruan çfarë dëshiron.

-“Dua djalin”,iu përgjigj ajo.I prunë djalin dhe nëna u gëzua shumë.-Tani çfarë kërkon nga unë?-e pyet përsëri:

-“Përse ma more”,iu ankua gruaja.I dha Zoti urdhër ëngjëjve për ti treguar se çfarë do bënte djali i saj kur të rritej.Dhe si nëpër film kaluan përpara saj gjithë mëkatet e tmerrshme që do bënte i biri dhe në fund zjarri i ferrit.-“Kthejeni në parajsë”,i lutet Zotit nëna duke qarë.Zoti urdhëroi ëngjëjt ta çojnë djalin përsëri në parajsë dhe më pas i thotë gruas:-“Prej mirësisë dhe dashurisë tënde ta mora djalin pranë Meje.Mos mendo se nuk di kur dhe cilin duhet të marr.”
 
 
 
Përkthyer nga N.Ikonomi
 
 

Pse disa njerëz largohen shpejt nga kjo jetë?