/ Jeta Shpirtërore / Mësime shpirtërore

Mësime shpirtërore

Mësime shpirtërore

 

Rruga drejt përsosmërisë është e gjatë. Lutju Zotit që të të forcojë.
Përballoni me durim rëniet tuaja dhe pasi të ngriheni , vraponi shpejt dhe mos qëndroni, si fëmijët, në vendin ku ratë duke qarë e duke vajtuar pa ngushëllim.
Rrini zgjuar dhe lutuni që të mos hyni në tundim. Mos u dëshpëroni nëse vazhdoni të bini përsëri në mëkatet e vjetra. Shumë prej tyre janë të fortë edhe nga natyra dhe nga zakoni.
Megjithatë, me kalimin e kohës dhe me zell, mëkatet mposhten.
Mos lejoni që asgjë t’ju dekurajojë.

 

Shën Nektari
Përkthyer nga M.Vasili

 

Mësime shpirtërore