/ Predikime-Katekizma- Artikuj / Si mund të jemi të qetë në të gjitha rrethanat e jetës sonë?

Si mund të jemi të qetë në të gjitha rrethanat e jetës sonë?

Si mund të jemi të qetë në të gjitha rrethanat e jetës sonë?

 

Që ta ruajmë paqen në shpirt,nuk duhet të mbështetemi te vetja jonë por te Perëndia.
Le të jetë kjo fuqia e paluftueshme dhe streha e patundur e jetës sonë.Çfarë na premtoi Zoti:”Unë do jem me ju gjithnjë,deri në mbarim të botës” (Matth.28:20).
 
Deri kur të bëj durim?
Durim duhet të bëjmë derisa të largohemi nga kjo botë.Me durim njeriu fiton dhe i mban të gjitha të mirat.Me atë ecën përpara në jetë dhe korr sukses në qëllimet që i vë vetes,pa pësuar asgjë të keqe.Kur e humb durimin rrezikon të humbasësh gjithë të mirat e tij,të dëmtohesh nga e keqja,të mëkatosh,etj.
Pa durim asgjë nuk arrihet.Dhe pa luftë,as virtyte,as dhunti shpirtërore nuk fitohen,madje as shpëtimin nuk e fitojmë.Sepse “Mbretëria e Qiejve fitohet me luftë dhe e marrin ata që luftojnë”Matth.11:12).
 
 
 
Jerond Efstrati 
 

Si mund të jemi të qetë në të gjitha rrethanat e jetës sonë?