/ Dëshmi mbi Shenjtorët dhe Etërit / Shën Paisio- Sa mirësi del nga dhimbja!

Shën Paisio- Sa mirësi del nga dhimbja!

Shën Paisio- Sa mirësi del nga dhimbja!

 

Në Malin e Shenjtë, në manastirin Nea Skiti,jetonin dy vëllezër. Njëri ishte vazhdimisht i sëmurë ndërsa vëllai tjetër gjithmon i shëndetshëm.Vëllai i sëmurë vdiq.Menjëherë pas vdekjes së vëllait,u sëmurë dhe murgu tjetër.Dhimbjet e mundonin ç’do ditë e më shumë.Duke e parë se vuante shumë,murgjit e tjerë e këshillonin të shkoj në Selanik për tu kuruar.Murgu,i cili nuk ishte larguar kurrë nga Mali i Shenjtë, nuk dëshironte të shkonte megjithëse dhimbjet vazhdonin.
Një natë shikon në ëndërr vëllain e vdekur që i thotë:”Duroje dhimbjen,duroje sa të mundesh duke falenderuar Perëndinë.Unë kaq vite përpjekje dhe asgjë nuk kishte vlerë si durimi ndaj dhimbjeve.Nëpërmjet sëmundjes,Perëndia më dha shpëtim”.
Këtë ngjarje e tregonte si shëmbull Shën Paisio tek ata që mundoheshin nga sëmundjet,që të kuptonin se sa mirësi del nga dhimbja,nga sëmundja dhe nga ç’do trishtim.

 

Shën Paisio
Përkthyer nga M. Vasili

 

Shën Paisio- Sa mirësi del nga dhimbja!