/ Jeta Shpirtërore / Kopraci ar-dashës!

Kopraci ar-dashës!

Kopraci ar-dashës!

 

Në shtëpinë e një burri plak rra zjarr.E gjithë lagja u ngrit në këmbë për të shuar zjarrin por nuk arritën.Zjarrfikëset po vononin të vinin.”Rrobi” i flakëve ,plaku i moshuar duke mbajtur fort në duar një qese me monedha ari,doli në dritare tek kati i dytë i shtëpisë që digjej.Një grup njerëzish i thërrisnin të hidhej te batanija që kishin hapur për ta pritur që ta shpëtonin.Por plaku koprac kishte frikë se mos i vidhnin monedhat dhe nuk hidhej.Ishte më mirë për atë të digjej i gjallë sesa të humbte monedhat.
Kur erdhi zjarrfikësja,ishte shumë vonë.
Pasion i tmerrshëm ar-dashja!
Akoma dhe ëmbëlsia e jetës e humb vlerën e saj përpara ëmbëlsisë së parave.
Prandaj dhe Zoti na thotë:”është e vështirë për ata që kanë pasuri,të hyjnë në mbretërinë e Perëndisë.

 

Përkthyer nga A. Marini

 

Kopraci ar-dashës!