/ Jeta Shpirtërore / Mësime shpirtërore

Mësime shpirtërore

Mësime shpirtërore

 

Shën Joani i Shkallës thotë këtë:

As kreshmova,as bëra agripni,as ushtrime shpirtërore nuk bëra,nuk bëra asgjë.

Por u bëra i përulur dhe shpëtova!

Thjesht vetëm me përulësinë shpëtova!

Përfundimisht përulësia na jep shpëtimin. Dhe gjithë të tjerat ndihmojnë për të qënë të përulur. Nëse nuk na ndihmojnë për të fituar përulësinë,nuk na shpëtojnë. Sepse përulësia sjell pendimin dhe pendimi tërheq Hirin eShpirtit të Shenjtë.

 

Mitropoliti i Lemesosë Athanasi

Përkthyer nga M.Vasili

 

Mësime shpirtërore