/ Fjalë të Urta nga Shenjtorë dhe Etër / U bëftë dëshira jote!

U bëftë dëshira jote!

Shën Evmenio kur mësonte se dikush vdiq,gëzohej,qeshte.
Mësonte se lindi dikush,gëzohej.
Kur dikush sëmurej,përsëri gëzohej.
“Lavdi Zotit” thoshte!
Kur dikush vidhte shprehte keqardhje :”Ah i gjori” thoshte dhe perseri ishte i qeshur.
Kur dikush ndahej thoshte :”pse u nda,nuk bëri durim ?” dhe perseri i qeshur.
Shumë herë reagimet e tij dukeshin pa kuptim por kjo ishte e vërteta.
Thoshte “Gjithmon sa dëshiroi Zoti bëri”.
Këtë përjetonte!
Jetonte vullnetin e Perëndisë dhe prandaj ishte i qetë dhe i gëzuar!
Nuk është se ishte jashtë realitetit dhe nuk kuptonte se ç’farë ndodhte përreth.
Shën Evmenio Saridhaki
Marrë nga faqa e internetit :”Kinonia Ortodoksia “

 

Përkthyer nga M.Vasili

 

U bëftë dëshira jote!