/ Jeta Shpirtërore / Doktori ateist dhe besimtari

Doktori ateist dhe besimtari

 

Doktori ateist dhe besimtari

 

Një doktor i cili nuk besonte te Perëndia i thotë një besimtari: Dëgjove ti vetë ndonjë shpirt?Shijove ose nuhate ndonjëherë ekzistencën e shpirtit?
-Jo,u përgjigj besimtari.
Doktori me tonë krenar i thotë :E shikon? Kemi katër shqisa që na tregojnë se shpirti nuk ekziston dhe vetëm një shqisë që pohon ekzistencën e shpirtit.
Besimtari nuk u hutua por pyeti dhe ai doktorin.
E pe ndonjëherë doktor dhimbjen me sytë e tu? E dëgjove me veshët e tu? E shijove atë me gojë? E nuhate me hundë?
-Jo, u përgjigj doktori
E ndjeve ndonjëherë dhimbjen? -Po, u përgjigj doktori.
E shikon atëherë, i thotë besimtari.Katër shqisa na vërtetojnë se dhimbja nuk ekziston dhe një shqisë pohon ekzistencën e dhimbjes. Mund të nxjerrim të njëjtin konkluzion?
Doktori heshti dhe besimtari fitoi një “betejë”.

 

Përkthyer nga N. Ikonomi 

 

Doktori ateist dhe besimtari